Hunaland (Skandinávia és Észak Németország területén - antik térképek)
2022. augusztus 24. írta: Mandala75

Hunaland (Skandinávia és Észak Németország területén - antik térképek)

hunaland_nagy_kep_nemeto.jpg

hunaland_skandinavia.jpg

 Hunaland nevű ország a térképeken (É-Németo.: https://eschaton-cycle.fandom.com/wiki/Hunaland illetve Skandinávia területein  : https://kampeniringen.se/hunaland-2/geografi/kartor.html

Hunaland covers a vast swathe of what would be modern Europe, encompassing Germany, the Netherlands, Belgium, and part of Poland. The name comes from the Poetic Edda (and appears in other sagas as well, such as the Hervarar Saga). In Norse mythology, Volsung and his descendants are Hunnish kings. Historically, the myths seem to conflate the Huns and certain Frankish kingdoms.

Fordításban: "

Hunaland a modern Európa hatalmas részét fedi le, beleértve Németországot, Hollandiát, Belgiumot és Lengyelország egy részét. A név a Poetic Edda-ból származik (és más mondákban is megjelenik, mint például a Hervarar Saga). A skandináv mitológiában Volsung és leszármazottai hun királyok. Történelmileg úgy tűnik, hogy a mítoszok összekeverik a hunokat és bizonyos frank királyságokat. "

forrás: https://www.worldanvil.com/w/eschaton-cycle/a/hunaland-article  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-tudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr7317915469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása