A TERMÉSZETI ISMERETEK KÉPJELEI RÉGEN ÉS MA
2023. szeptember 09. írta: Mandala75

A TERMÉSZETI ISMERETEK KÉPJELEI RÉGEN ÉS MA

 

smaragdtabla_1.jpg"Mind az atlantiszi Tót, mind Hermész Triszmegisztosz a Smaragdtáblán hagyott hátra tanítást nekünk.
Világosan leszögezi, hogy minden a fényből származik, még az ember is:
„Az ember fényszülte szellem.”

Tót Smaragdtáblák az őskori egyetemes elveket írják le.

 


Mind az atlantiszi Tót, mind Hermész Triszmegisztosz a Smaragdtáblán hagyott hátra tanítást nekünk.


Világosan leszögezi, hogy minden a fényből származik, még az ember is:


„Az ember fényszülte szellem.”


A Smaragdtáblák az őskori egyetemes elveket írják le. Ezek szerint a természetben minden az Egyből keletkezett. Ha az ember az Egy varázslatának a műveletét végre akarja hajtani, tudnia kell, hogy ami lent van, megfelel annak, ami fent van. A fényt a földtől, a könnyűt a nehéztől el kell választani. Az elválasztásban a tudás éppoly fontos, mint a kitartás, a szenvedély. E művelet közepette a szellemi fény felemelkedik, aztán leszáll, hogy a felső és az alsó erőket is magába szívja. Az ember így nyerheti el a dolgok feletti hatalmát, és a sötétség eloszlik. Olyan hatalom birtokába jut, hogy az anyagot áthatja. A világot az Egy ilyen módon teremtette meg, mely tulajdonképpen a Nap művelete.


A hermészi Smaragdtábla felirata világosan kijelenti, hogy a lelki-szellemi megújulással kell a dolgot kezdeni. Ahhoz, hogy az ember az anyag és a szellem feletti hatalomhoz jusson, először önmagát kell a  tökéletesség állapotába juttatnia. Ugyanazt a sugárzó életfakasztó fényt, amellyel a Nap a természetet
elárasztja, az ember önmagában megvalósíthatja. A harmóniába került ember sugárzásával a dolgokat is áthathatja, beteg, egyensúlyt vesztett embert meggyógyíthat. 


Az egyensúlyba jutott ember harmóniában van saját magával és a környezetével. Tökéletesen harmonikus állapotban az emberi szellem mindenre képes: gyógyítani, anyagokat átváltoztatni. A beavatott által ismert dolgokat képekkel ábrázolták, és titokban tartották:


„Sajátítsd el a titkok titkát, hogy a fénybe lépj.
Tartsd meg és őrizd, rejtsd szimbólumokba,
Hogy az együgyű nevessen és mondjon le róla.”


(Tót smaragdtáblái )

 

Forrrás:

https://nepismeret.files.wordpress.com/2015/07/9-termeszeti.pdf?fbclid=IwAR0lFP9zK5Hl-vw-etMc37g1qAIP5ydTSyFk-D7-VGIGJQwshP4mphtILgo

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-tudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr4818210791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása