10 okforrás - Hermetika - Smaragdtábla
2022. augusztus 24. írta: Mandala75

10 okforrás - Hermetika - Smaragdtábla

Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina

smaragdtabla.jpg

A Magyar Királyi Jogar tetején a Mágikus fonat van, amelyet 10 szirom vesz körbe. A 10 szirom a 10 okforrást jelképezi.

jogar2.gif

Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina

HERMETIKA TANA, a 10 okforrás


https://attilahun.hu/wp-content/uploads/2020/06/hermesz-triszmegisztosz.pdf

14. oldalon:
A leghatalmasabbak az okforrások, az őskáoszt alkotó hullámtereik miatt. Ők az elsők a létezésben. A burkolt jelenlét az időforrásokra utal, a tíz okforrásra, akik közül az egyik az Urak Ura, vagyis a Teremtő Atya, a másik kilenc pedig a számára létező többi okforrás.

A Kilenc Úrnak persze van más értelme is. A maják például az alvilágot kilenc régióra
osztották, amiket egy-egy támogató istenség irányít. Az alvilág tágabb értelemben az egész Isten alatti teremtés (az alfatérben), tehát a beágyazott bétaterek száma kilenc. Szűkebb értelemben csak a Naprendszer, aminek kilenc bolygója van és mindegyiket egy-egy istenség kormányozza (a tizedik Napisten vezetésével).

Alatta trónolnak a korok Urai a Három, a Négy, az Öt, a Hat, a Hét és a Nyolc
Mindegyiknek ereje és feladata van, vezetve és irányítva az ember sorát.
Ott ülnek hatalmasan és erőteljesen, szabadon időtől és tértől.
Az Életfa fa-gráfján az időszál elágazások csomópontjaiban találhatók a trónoló
leszármazottak, a korok Urai (lokális helytartó térforrások), amiket számokkal jelöl a szöveg.

Az egy és a kettő nem szerepel köztük, mivel az egy a Teremtő okforrás, a kettő pedig a főszerán (Isten, Mindenható) lesz. A felsorolásból kiderül, hogy nyolcad ízigleni a térszeránok leszármazása ebben a rendszerben (ma angyali hierarchia néven ismerjük), a mi számunkra.

Egyébként, ha összeadjuk az értéküket: 3+4+5+6+7+8=33-t kapunk, a Teremtő és a Fény fiainak összesített számát (lásd korábban). Ennyi elemi rendszer létezik a teremtésben összesen.

23. oldal:
A jövő, a végtelen vége a Teremtő Atya okforrása, vagyis az időszál vége, pontosabban csúcspontja, amiből az egész Életfa kinő. A hét szám, mint a mesterek nevei ez esetben is az egyes leszármazott helytartók csomópontjait jelenti. Az előző táblán nem szerepelt a kilenc, mivel itt egy új információ rejlik a szövegben.
A számok összege ugyanis: 3+4+5+6+7+8+9=42, ami az élet száma a számmisztikában.

 32. oldalon:
Az ősi királyságok száma a tíz okforrás tiszteletére lett meghatározva. Azért csak egy királyságba épített templomot, mert az egyik okforrás, a Teremtő Atya jobbos forgású Binduja az, amelyikből az első teremtmény, az Isten (főszerán) keletkezett, akiből aztán az összes többi teremtmény létrejött. Vagyis ez a templom lényegében magát a teremtés téridő buborékát jelképezi.

Atlantisz szigete:
A sziget gyarapítása arra utal, hogy nem csupán az épületet, de alatta a szárazföldet is hasonló technikával készítette, ki tudja miért. Ugyanakkor az a tény, hogy a templom több (párhuzamos) terű volt és fekete, mint az üres téridő hullámtere, de benne fény volt, arra utal, hogy a szövegnek van egy mélyebb időfizikai jelentése is. Tehát nem csupán arról van szó, hogy Atlantisz szigetén templom épült, hanem
egyben a téridőben keletkező isteni lélek részecske születéséről is szó van, igaz nagyon röviden és képletesen.

83. oldal:
Minden ok az ősokból, azaz a Teremtő Atya okforrásából ered. A létezés kiindulási paramétereinek ismeretlensége és megismerhetetlensége miatt nem lehet teljes pontossággal kiszámolni a kezdeti állapotot, ezért a múlt, a jelen és a jövő sem számítható ki, csupán közelítő pontossággal. Így az Isten számára sem
determinisztikus a létezés, vagyis vannak dolgok, amik nem rögzítettek és elrendeltek. De az Isten (istenek) képes rá, hogy bizonyos események bekövetkezését rögzítse, elrendelje, biztosítsa. Ez teszi lehetővé a jóslásokat és az olyan próféciákat, mint például az Élet Könyvében (Szent Biblia) elkódolt történelme az emberiségnek ebben a teremtési korszakban.

A Létező két okforrásból keletkezett, amik létezni kezdtek egymás számára. Később nyolc további okforrás csatlakozott hozzájuk, létrehozva az őskáoszt, amiben egy szerencsés tachion találkozásnak köszönhetően megjelent az első időhurok, vagyis megszületett a Mindenható Isten főszeránja. Ő már okozat és értelmes élőlény, miként az összes leszármazottja (teremtménye) is.

97. oldal:
Három a titok,
mely a Nagy Egyetlentől való.
Halld és Fény árad feléd.

A Nagy Egyetlen a minden létező.
A kezdetben három egység létezett.
Ezeken kívül nincs más.

Ezek egyensúlyban a teremtés forrásai:
egy Isten, egy igazság, egy Szabadságpont.
Az Isten az első időhurok (főszerán). Az Igazság az időhullámok modulációjában őrződő információ (világéter). A Szabadságpont a Teremtő Atya okforrása.

Három az egyensúlyban lévő háromból való:
minden élet, minden jóság, minden erő.

Az élet: az élőlények. A jóság: egyrészt a rendszerben meglévő jobbos forgás és csavarodás, másrészt a tapasztalás öröme és élvezete. Az erő: az időhullámok mozgató képessége, amivel a kölcsönhatásokat és változásokat előidézik.

Három a minősége az Istennek ebben a Fény-házban:
végtelen erő, végtelen bölcsesség, végtelen szeretet.

98. oldal:
A lélek útja hármas:
Ember, Szabadság, Fény.

A lélek útja a tapasztalatszerzés folyamata, aminek három állapota a testet öltés (ember), a testből való kiszabadulás (szabadság) és a megvilágosodás, majd fénylénnyé válás (fény).

Három az akadály:
a kitartás hiánya, hogy tudást nyerj
az Istentől való távolság;
a rosszhoz való vonzódás.

Az emberben e három megnyilvánul.
Három a benn ülő erők királya.
Három kamra őrzi a misztériumokat,
melyek az ember testében rejlenek, és mégsem láthatók.

A kitartás hiányát elszántsággal (szántszándékkal) és a valóság iránti őszinte kíváncsisággal lehet legyőzni. Az Istentől való távolságot (az elszigeteltség illúzióját) az isteni köztudattal való informetriai összekapcsolódással (telepatikusan a térbeli gondolathullámokkal és a művonali időszálakon keresztül) lehet legyőzni. A rosszhoz való vonzódást (a hibás, törvényszegő dolgokhoz) a kísértés természetének megértésével és átlátásával, valamint uralásával lehet legyőzni.

A három kamra az ember testében két dolgot is jelenthet. Egyrészt a három erőközpontot (ágyék, szív, fej), ahol az életerő összegyűlik és tárolódik, másrészt a három vezérlő részecskét (a hipotalamuszban a lélek feltudat és lélek szentély, a szinuszcsomóban pedig a szívpont), amik a testet irányítják és fenntartják.

Forrás: Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina (pdf):
https://attilahun.hu/wp-content/uploads/2020/06/hermesz-triszmegisztosz.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-tudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr6117914903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása