Iskolakert Program  &  Mélymulcsos kertművelés
2022. augusztus 14. írta: Mandala75

Iskolakert Program & Mélymulcsos kertművelés

agyas.jpg

Iskolakert Program & Mélymulcsos kertművelés

A koncepció bemutatása: Az iskolakert egy olyan öko szemléletű oktatási és nevelési tér, ahol a tanulók egy szemléltető, konyhakerti és ökológiai bemutató térben, a házi kerti zöldségnövények, gyümölcsök és dísznövények termesztési, gondozási munkáiban személyesen vesznek részt.

A kertben lehetőség van egy olyan tanítási-tanulási folyamat megszervezésére, ahol a gyerekek problémamegoldó gondolkodása, a tervszerű cselekvése, önállósága, kooperációs- és kommunikációs képessége egyaránt fejlődhet.
1.) http://www.iskolakertprogram.hu/

2.) Mélymulcsos kertművelés
http://www.iskolakertprogram.hu/melymulcsos-kertmuveles/

3.)
Kapálás és ásás nélkül kertészkedik, mégis gyönyörűek a zöldségei – hogyan csinálja?
"Gyulai Iván ökológus, biológiai-kémia szakos tanár,
az Ökológiai Intézet a Fenntartható fejlődésért Alapítvány elnöke. Egyetemi docens a gödöllői Szent István Egyetemen a “fenntartható fejlődés elmélete és gyakorlata” tárgyat tanítja.
Neve össze fonódott a “Gömörszőlősi fenntartható falu” programmal. "

Teljes cikk itt olvasható: https://www.magro.hu/agrarhirek/kapalas-es-asas-nelkul-kerteszkedik-megis-gyonyoruek-a-zoldsegei-hogyan-csinalja/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-tudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr8617907895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása