Hunnenring (Hungyűrű)
2022. szeptember 15. írta: Mandala75

Hunnenring (Hungyűrű)

keltischer-ringwall-otzenhausen.jpg

HUNALAND:
Hunaland vagyis Hun ország, illetve a Hunnenring (Hungyűrű) építmények európa szerte.

Sok király felvette Atila Hun-Magyar Király nevét (Athelfried, Aethelred, Aethelberht, Aethelstan stb). Még országát is hunnak nevezte (Hunaland), mert akkoriban büszkeség volt hunnak lenni.

Tímár Sándor: A magyar nép eredete és őshazája
című könyvében, itt:
https://epa.oszk.hu/01400/01445/00060/pdf/EPA01445_acta_hungarica_2020_01_008-117.pdf
Hunaland: pdf: 7. oldal (könyv 14. oldal)

"Attilát és a hun vad hordákat megveti a világ. Nem igaz. Csak a római keresztes egyház propagandistái és médiája mázolták Attila képét feketére, a sátán cinkosának téve magát Nagyfejedelmünket is. Ellentmondanak saját maguknak is, mikor a judeo-keresztes bosszúálló Isten haragjának megtestesítőjeként jelenítik meg Attilát (Flagellun Dei – Isten ostora). Ez a negatív, romboló, ártó propaganda, ami a mai „Európa” politikáját, és ennek rendkívül szabad s demokratikus aktivistáit is eszünkbe jutatja, csak az olasz és francia vidékeken, ahol a régi római gőg megsebezve érezte magát, és éjszakon a (már akkor is agymosásra hajlamos) észak-germán világban foganhatott (Edda eposz).

Európa közepe felé, a németek körében, a nép ajkán megszületett regék, krónikák, hősmondák (Nibelungenlied), kimondottan pozitív, szeretetre méltó, és szeretett Nagyfejedelem/Nagykirály képét tárják elénk. Ők, akik valójában jól ismerték, tisztelték és dicsőítették Attilát, úgy nevét, mind tetteit. Ezért van a Rajna felé egy Hunhát nevű hegy („Hunsrück” ahol, ahogyan ma is mondják: „véget ér a der-die-das”), ahol Hunnenring
(Hungyűrű) nevű őskori erődített településmaradványok még ma is állnak, és hun nevű települések (Hünningen, Hünsfeld, Huningue) is. Egy helyi monda a mainzi dóm alapítását is Attila cselekedetének vallja. Sok helyi király (kongu) Attila nevét vette fel (Athelfried, Aethelred, Aethelberht), meg még országát is hunnak nevezte (Hunaland vagy „Hun Coountru”), mert akkoriban büszkeség volt hunnak lenni. Ma is vígan él
Attila és hunjainak emléke Mainz és Ingelheim környékén, megszámlálhatatlan „hun hagyományőrző” csoporttal találkozhatunk a vidéken. Attila sírját is, a németek a Rajnában képzelik, a Holt-Rajna alá temetve gondolják, Worms (Alzey?) környéken.

***

HUN-KELTA KURGÁNOK, ÉS HUNNENRINGE (HUNGYŰRŰK): 

 https://sandortimarukast.blogspot.com/2018/12/keltak-es-magyarok.html 

Részlet a fenti blog bejegyzésből: "....kelta kurgánok („Hünengräber”) vidéke, a Hunsrück („Hunhát”) lábánál. Utóbbinak neve a hun nép nevéből származik, ezt alátámasztja az is, hogy a nép ajkán a hegyhátat körülölelő környéki dombokon álló kőből épült védőgyűrűk neve „Hunnenrige” (Hungyűrűk) "

**

HUNNENRING, HUNN-GYŰRŰK:
Kép:
https://www.damflos.de/uploads/pics/PC110045_02.JPG
és
https://c8.alamy.com/comp/2E48Y9G/celtic-ring-wall-hunnenring-near-otzenhausen-hunsrck-hochwald-national-park-saarland-germany-2E48Y9G.jpg

Ringwall, Hunnenring, Hungyűrű:
https://de.wikipedia.org/wiki/Ringwall_von_Otzenhausen

 1_4.jpg

 

hun-kelta-ring-wall-hunnenring-near-otzenhausen-hunsrck-hochwald-national-park-saarland-germany.jpg

 

hunnenring_01.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-tudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr9217932043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása