HUNALAND (Észak Európában)
2022. szeptember 15. írta: Mandala75

HUNALAND (Észak Európában)

Észak Európa antik térképek HUNALAND: (É-Németország és Skandinávia területén):
hunaland_nagy_kep_nemeto.jpg hunaland_skandinavia.jpg

  HUNALAND TÉRKÉP (antik):

HUNALAND SKANDINÁVIÁBAN: (térkép)
Hunalanda városai, családi felosztása és az öt földhöz tartozó megye:
https://kampeniringen.se/hunaland-2/geografi/kartor.html

HUNALAND Észak-NÉMETORSZÁG területén: (térkép)
https://eschaton-cycle.fandom.com/wiki/Hunaland
angolból fordítva google segítséggel:
"Hunaland a modern Európa hatalmas részét fedi le, beleértve Németországot, Hollandiát, Belgiumot és Lengyelország egy részét.
A földeken hagyományosan számos törzs élt, amelyek elsősorban a siklingektől származtak. Körülbelül száz évvel ezelőtt azonban a hunok végigsöpörtek Midgardon. Ez vezetett az Aesir nagy menetéhez Aujumba, valamint Hunaland meghódításához és megalapításához. A hun szövetség röviddel ezután felbomlott, és összeházasodtak a bennszülött törzsekkel, aminek eredményeként Hunaföldön belül öt királyság jött létre: Rijnland, Menzlin, Sváb, Baia és Stájerország.

E királyságok mindegyike folyamatos harcot folytat a szomszédos királyságokkal a föld újraegyesítéséért. Mindazonáltal egészen a közelmúltig az ellenségeskedések többsége gazdasági manipulációk és politikai machinációk révén zajlott, nem pedig nyílt háborúskodáson.

Amikor Odin átvezette az Aesirt Hunalandon (lásd: Niflheim ködei), nagymértékben meggyengített néhány királyságot. Ez a többi királyság újbóli erőfeszítéséhez vezetett a királyság meghódítására. A leghatalmasabb birodalmak közül Rijnland (Volsung királysága) készen állt erre, mielőtt Siggeir Wolfsblood (Skane) elárulta volna őket (lásd Asgard magasszéke).

A Hunaland név a Poetic Edda-ból származik (és más mondákban is előfordul, mint például a Hervarar Saga). A skandináv mitológiában Volsung és leszármazottai hun királyok. Történelmileg úgy tűnik, hogy a mítoszok összekeverik a hunokat és bizonyos frank királyságokat.

HUNALAND WIKIPEDIA:
https://en.wikipedia.org/wiki/Hunaland (angolból fordítva google-al):
"Hunaland és népe többször szerepel a Költői Eddában és a Fornaldarsagákban. Eredete részben a régi frank királyságból származik (a frankot egykor latinul Hugonesnek, óangolul Hūgasnak hívták), részben a hunoknál.

A frank hőst, Sigurdot az epikus költészetben a HUN KIRÁLY-nak nevezik. A Hervarar saga és a Vilkina saga is említi Hunalandot, annak királyait és gazdáit. Az óskandináv forrásokban Hunaland gyakran mitológiai jellegű, és Európa különböző részei között mozoghat, attól függően, hogy a hősnek milyen készségeket kell mutatnia. Más országoktól a Myrkviðr erdő választja el, de az egyik forrás északon, Bjarmalandnál találhatja, egy másik forrás szerint Reidgotalanddal határos, egy harmadik forrás Németország egyes részein, más források pedig mindkét oldalon helyezik el. a Botteni-öböltől egészen a svédországi Gästriklandig.
***

 HUNALAND, SIGI KIRÁLY, 
www.geni.com/people/Sigi-king-of-Hunaland-Volsunga-saga/5072535892720053151
"Sigi Király, Hunaföld Királya {Volsunga saga}
A Volsunga sagában: Sigi Király: a skandináv isten, Odin fiaként szerepel.
SIGI KIRÁLY WIKIPEDIA:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sigi

A Völsung ciklusban Sigi a Völsung leszármazási őse. A Völsunga saga szerint Odin egyik fia.  Volt egy fia, akit Rerirnek hívtak.

Törvényen kívül helyezték, mert meggyilkolt egy rabszolgát, aki felülmúlta őt a vadászatban. Sigi Odin segítségével elmenekült a földről, és sikeres portyákat vezetett, olyannyira, hogy Húnaland királya lett. Ez az országnév egyaránt utal a frankok, más néven Hugonok vagy Hugák területére, valamint a Hugák területére. a hunok. Idős korában felesége fivérei ölték meg, akik elfoglalták királyságát. A fia, Rerir megbosszulta őt.

Sigit (vagy Siggit) a Próza Edda prológusa is említi, ahol állítólag Frakland (a frankok földje) felett uralkodott: "Odin harmadik fia Sigi, fia Rerir. Ezek az ősatyák uralkodtak azon, ma Franklandnak hívják; innen származik a Völsungs néven ismert ház."

Németországból származik, jelentése: „Győzelmes béke”.

****

 Rerir Sigason, Sigi Király fia, Hunaland Királya:

www.geni.com/people/Rerir-Sigason-king-of-Hunaland-Volsunga-saga/4222621777400121120
Wikipedia : RERIR: https://en.wikipedia.org/wiki/Rerir

****

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-tudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr3617932031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása