Egyháromság a Magyar Lélek
2022. augusztus 21. írta: Mandala75

Egyháromság a Magyar Lélek

 

Grandpierre Atilla: Egy-Háromság   

                                    

 Az ősi magyar gondolkodás titkai – 1. rész: http://www.grandpierre.hu/site/wp-content/uploads/2013/02/201211Egy-H%C3%A1roms%C3%A1g.pdf 

Az ősi magyar gondolkodás titkai – 2. Rész:  

https://maghon.weebly.com/uploads/2/0/0/3/20035969/grandpierre_atilla_-_egy_haromsag_2.pdf

zaszlo.png

 Balról jobbra: az Egy zászlaja a 2005-ös csíksomlyói búcsún; a magyar nemzeti zászló a hármas hármasság jelképeivel; közepén a koronának három ága, mindegyik ágán három rügy, jelképezve a hármas hármasságot; a szkíta Egyháromság jelképe, jobb szélen a kettős kereszt, egyben az Életfa jelképe is. Kora: i. e. 7. század, lelőhelye: Litoj kurgán, a Don partján.

egyharomsag.png

Balról jobbra: az anarcsi hajfonatkorongon látható az Életfa jelképe Árpád népének hagyatékából; Asszír Életfa, II. Assur-nászir-apli tróntermét díszítő elefántcsont-faragvány, készült i. e. 879 körül; mezopotámiai Életfa, tetején a hét virág, törzsén a hármas háromság jelképe, az ágak csúcsán következetesen egy, illetve három rügy látható, egymás utáni sorrendben, olvasata: Egyháromság; mezopotámiai Életfa, csúcsán a hétszirmú jelkép, törzsén a három hármas vízszintes vonalpár, amelyek egyenként az Egyháromság, egymás után olvasva a hármas hármasság, egységként felfogva annak az Egyháromságnak a jelképei, amelynek alkotóelemei maguk is az Egyháromság jelképei.

Az Egyháromság:  .....  az anyag, az élet és az értelem kozmikus egységét jelképezi.

A hármas hármasság a három valóságszint: jelenség, természettörvény, kozmikus alapelv,

és a három létkör: anyag, élet, értelem hármas hármasságának jelképe.

FORRÁS:

http://www.naputonline.hu/2020/04/21/grandpierre-atilla-a-magyar-nemzettudat-tortenelmi-alapjai/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-tudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr217912513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása