A Kárpát-medence ősi kincsei (Kronológia) - i.e. 5,000
2022. augusztus 15. írta: Mandala75

A Kárpát-medence ősi kincsei (Kronológia) - i.e. 5,000

karpat_medence_7.jpg

A Kárpát-medence valóságos tárháza az ősi Szkíta ( Hun, Magyar, Székely) emlékeknek.

A kutatók munkájának köszönhetően a régebbi koroknak az épületei, szakrális helyszínei, tárgyi emlékei kerültek és kerülnek elő a föld alól, az ország minden szegletében.

Például a Balaton partján  Zamárdiban, az avar-kor legnagyobb ismert temetőjében közel ötezer sír nyugszik. A Kárpát-medencét a Kr. u. VI. és IX. század között uraló nép adót szedett Bizánctól és komoly regionális hatalommá vált. Lenyűgöző ötvösmunkáik, harci eszközeik, használati tárgyaik jól mutatják fejlett kultúrájukat.

Ennél jóval messzebbre is utazhatunk az időben, ha az ország másik felében, a Tisza vidékén járunk. A Kr. e. 2800 és 1000 közti bronzkorból leletek ezrei kerültek elő a többi közt a Hajdúságból, mutatva annak az időszaknak lenyűgöző művészi teljesítményeit, társadalmi igényeit, szokásait.

i.e. 5,700


Az Ősi Európa a Kárpát-medencében alakult ki i.e. 5,700 körül.   2,400 évvel korábban mint a Mezopotámiai Civilizáció. A Kárpát Medencében világraszóló jelentőségű civilizáció állt fenn évezredekig.

  - írja a New York Times 2009-es cikkében Noble Wilford.

 ŐSI EURÓPA = KÁRPÁT - MEDENCE-i nép:

Noble Wilford a következőket írta: „Görögország és Róma előtt, sőt az első mezopotámiai városok és az Egyiptomi Nílus menti templomok előtt:
a Kárpát Medencében egy olyan nép élt, amely művészetében, technológiájában és nagytávolságú kereskedelemben megelőzte korát. Tudósok a népet és a térséget egyszerűen Ősi Európának nevezik. Több város területe a nyolc négyzetkilométert is felülmúlta.


"EZ A RÉGÉSZETI FELFEDEZÉS ÁTÍRJA A TÖRTÉNELMET" - írja az Independent (2005-ben megjelent) cikkében David Keys és Cahal Milmo:

"7000 éves civilizáció nyomait találták meg (a mai Ausztria, Szlovákia, Csehország, és Kelet-Németország területén), egy templomépítő népet, akik óriás, 150 méter átmérőjű, kör alakú cölöpökkel rendelkező, csillagászati megfigyelésekre is alkalmas, a kőkörökre emlékeztető templomokat építettek. Ez az európai civilizációt megteremtő nép a Kárpát-medencéből (a mai Magyarország területéről) indult ki i.e. 4800 körül.

Forrás: Grandpierre Atilla blog bejegyzése:
MAGYARSÁG EREDETE - ŐSI MAGYARORSZÁG
    http://www.grandpierre.hu/site/2016/02/magyarsag-regeszet-1-resz/

 

i.e. 5,700 : EURÓPA ELSŐ (!) magasműveltsége, a vonaldíszes kerámia kultúra a mai MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRŐL INDULT KI (!) 

. " 2001-ben T. Douglas Price és munkatársai tollából alapvető jelentőségű munka látott napvilágot a nagytekintélyű „Antiquity” című régészeti szaklapban. Ebben a szerzők a legújabb stroncium-izotópos (izotóp: ugyanazon kémiai elem kicsit más atomsúlyú változata) vizsgálatokkal - > kimutatták, hogy a történelem előtti Európa ELSŐ (!!!) magasműveltsége, a vonaldíszes kerámia kultúra is a mai MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRŐL INDULT KI (!) 7700 évvel ezelőtt, mégpedig nem egyszerűen a kultúra terjedt el, hanem a népesség, mégpedig kis csoportokban kivándorolva. Megírják, hogy Európa a vonaldíszes kerámia népének köszönheti a földművelés, a házépítés, a temetkezés, a kifinomult fazekasság, a magas színvonalú kőmegmunkálás tudományait. A stroncium-izotópokkal ugyanis a csontvázak anyagát tudták megvizsgálni, és ezekről tudták kimutatni, hogy milyen klimatikus és táplálkozási viszonyok között nőttek fel a kultúra tényleges hordozói, az emberek. Az egyes tájakra, körzetekre ugyanis más és más stroncium-izotóp arány jellemző, és ennek alapján az egyes emberek vándorlása is nyomon követhető a stroncium izotópok vizsgálata alapján. A vonaldíszes kerámia hordozóiról Európa-szerte kiderült, hogy túlnyomó részük a Kárpát-medencében született és nevelkedett, és ezeket a fizikai vizsgálattal megállapított tényeket régészeti leletek is bőségesen alátámasztják. (forrás: Grandpierre Atilla cikkei)

i.e. 5,500


Erősdön i.e. 5500 körül már többhelyiségű, központi kályhával ellátott kőházakban laktak. Ilyen házakat építettek később az etruszkok is az itáliai Toszkánában.

(Etruszk= Aga-Thürsz, Szkíta népcsoport Erdély és Tisza vidékéről vándorolt, É-Olaszország, Toscana vidékére. Ezt így tanítják jelenleg olasz egyetemeken: Prof.Mario Alinei: Etruscans were Hungarians: azaz Olaszországban így tanítják , hogy az ETRUSZKOK = MAGYAROK ! )

A Hargita körül egymásba fonódó hármas műveltségi terület: a dél-erdélyi csoport, az északnyugati irányban terjeszkedő Tiszapolgár, és ezt felváltó Bodrogkeresztúr népe, valamint a Délkelet-Erdélyben és Etelközben virágzó (Erősd-)Kukutyin-Tripolje-műveltség.

Érdekessége a korszaknak az, hogy ha térképre vetítjük a három kultúrkör telepeit, akkor pontosan a Hargita vidékén érintkeznek egymással.

Az alábbi cikkben az etruszk Volterra (Toscana-i olasz település) régészeti szkíta leleteiről lehet olvasni. A város tábla rovásírással van kihelyezve (kép a lenti cikkben). Büszkék a székely magyar rovásírás eredetre.

Teljes cikk itt olvasható: https://sandortimarukast.blogspot.com/2018/09/az-etruszk-rejtely.html
illetve még ez :
https://sandortimarukast.blogspot.com/2018/12/keltak-es-magyarok.html

 

i.e. 5,500

Vonaldíszes Kerámia kultúra: ..... A Rajnához pl. i. e. 5500 körül érkezett meg. A vándorlók többsége magas tudással bíró fiatal nő. Ez a tény a korabeli Kárpát-medencei társadalom anyajogú (idegen szóval: matriarchális) jellegére éppúgy utal, mint a kimagaslóan magas tudás meglétére. A kimagaslóan magas tudással bíró személyeket az ős- és az ókorban mágusoknak nevezték. Ha tehát a korabeli Kárpát-medencében ki-magaslóan magas tudású nők éltek, akkor itt volt a mágusnők európai központja. A mágusok a médektől (Hérodotosz, i. e. 440/1989, 266.), illetve a szkítáktól (Dodds, 2002, 115.) erednek. A nők kiemelkedő szerepe a tudományos és vallási életben szintén a szkíta kultúra jellemzője (Davis-Kimball, 2001, 243.).
http://www.grandpierre.hu/site/2007/09/atilla-es-a-hunok-a-szkita-hun-magyar-folytonossag-1-fejezet-reszlet-felfrissitve-2007-09-16/?fbclid=IwAR2O_JDm9t0fCNFCO14QDL2bH1s39yj8bz_JTTYAGVuKQSAg8A3QPqVbc_I

i.e 5400 MAG URA Hegyi Kőkörök, Csillagvizsgáló (Erdély)

 mag_ura_hegyi_kokorok_erdely.jpg

 

 

 

 

 

 

„Atilla és a hunok” című könyvében: Grandpierre Atilla bemutatta, hogy a kőkörök a Kárpát-medencében i.e. 5400 körül már léteztek.
Például a Polgár-Csőszhalmi kultikus központ sokkal jelentősebb, korábbi és nagyobb, mint Stonehenge. Erdélyben jelenleg is látható a MAG URA Hegyi Kőkörök.

Jogarhordozók Népe = Magyar Királyi mágusok népe, Királyi Szkíták. A Jogarhordozók név eredete: a sír leletekben mindig találtak jogarokat.

i.e. 5100


A Kárpát-Medencei -> Erdélyi magasműveltség , a jogarhordozók népének kirajzása a Tisza vidékéről és Erdélyből az eurázsiai síkságra i.e. 5 100-tól, régészeti lelőhelyekkel. Létrehozva 5 központot. (térkép)
Ez az 5 hatalmas művelődési központ évezredeken át meghatározója volt az eurázsiai fejlődésnek. Az i.e. 5 100-ban indult népesség-kitelepülés milliós nagyságrenddel jellemezhető, hiszen többezer településről van szó, s ezek átlagos népessége néhány száz fő.

Egy nép, amely királyi mágusokból áll.
Ez az azonosság kimutathatóan székely-szkíta eredetet jelent, az egyik legnagyobb fordulatot jelentheti történelemszemléletünkben - írja Grandpierre Atilla.

Mekkora létszámú lehet ez a királyi nép? A régészek, több mint 800 település adatait dolgozták fel. Településenként kb. 30 és 1000 fő közöttire tehető. A népesség létszáma kb. milliós nagyságrendű volt már az i.e. 5. évezredben.

 terkep_jogarhordozok.jpg

Ez az 5 hatalmas művelődési központ évezredeken át meghatározója volt az eurázsiai fejlődésnek. Az i.e. 5 100-ban indult népesség-kitelepülés milliós nagyságrenddel jellemezhető, hiszen többezer településről van szó, s ezek átlagos népessége néhány száz fő.

A JOGAR:
A jogar egy felség-jelvény, a „jogarhordozó nép” egy királyi nép. A „jogarhordozók népét”: a „sztyepp urának” is nevezik, fő jellegzetessége a királyi jogar viselete és ezzel temetkeztek, tehát bizonyított tárgyi adatok vannak.
Egy nép, amely királyi mágusokból áll.
Ez az azonosság kimutathatóan székely-szkíta eredetet jelent, az egyik legnagyobb fordulatot jelentheti történelemszemléletünkben - írja Grandpierre Atilla.

 

Királyi Szkíta népcsoport, Jogarhordozók népe. Ruha viselet:
 „Szkíta fejedelmi sírok leletei"

 aranyozott_szkita_viselet_kis_kep_1.jpgkiralyi_szkita_fejedelem_lova.jpg

 

Most már csak az a kérdés:
Mit mond a régészet a népek folytonosságáról a Kárpát-medencében?
Meddig maradt fenn az emberiség első civilizációja a Kárpát-medencében? Kimutatható-e a folytonosság a szkítákig? ... És tovább, a pannonokig, a szarmatákig, a hunokig, az avarokig és Árpád népéig?

A KÉRDÉS:
Kimutatható-e a folytonosság a szkítákig? -> Márpedig igen. -> akkor ez a NÉP MI VAGYUNK, ők a mi őseink.

 

Forrás:   

Grandpierre Atilla: http://www.grandpierre.hu/site/ 

https://vjm.hu/a-karpat-medence-osi-kincsei/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-tudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr7217908223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása