SZKÍTA BIRODALOM ÉS SZKÍTA KIRÁLYOK
2022. augusztus 04. írta: Mandala75

SZKÍTA BIRODALOM ÉS SZKÍTA KIRÁLYOK

SZKÍTA BIRODALOM

A szkíta nép a magyar nép őse!

 Schachenmayert idézve: „Az európai népek tanítómestere a Kárpát-medencei műveltség volt”, azaz a magyarok ősei a szkíta nép!

ARISTOTELES , ókori történetíró (Kr.e. 384-322): "A szkíták népe volt az első, akik közös törvényeik alapján éltek a Földön". A szkíta nép a legősibb a Földön.

Homeros ókori történetíró írja a Szkítákról:
a szkítákat a legigazságosabb embereknek tartja.”
Akik nem is merik a fösvénységet és a nagyra vágyást. Fényvallású nép, békességre törekvő emberek. Mértékletesek, és becsületesek. Önzetlenek, segítőkészek, türelmesek és nagyon okosok. Rendkívül sok művészt, tudóst és felfedezőt adtak a világ számára.

Szkíta találmányok: lovas íjászat, reflex íj, nyereg, kengyel, páncél.

SZKÍTA BIRODALOM
Európát (Kárpát Medencétől) - Közép Ázsiáig a Szkíták uralták.

Egypár példa a Szkíta királyok közül:
1.) Szkíta Fejedelem - Issyk Kurgán leletek - Ázsiából,
2.) Szkíta-Szaka királyfi - Buddha (India, Magad-ha, Bihar megye)
3.) Szkíta - Etruszk Királyok : Róma élén
4.) Szkíta Íjász Király - Stonehenge (Anglia)

Az Alföldön kb 40,000 Kurgán van.... de egyiket sem tárják fel.... Vajon miért? ... Mert kiderülne, hogy a Kárpát-Medence volt a Tudás Központ?

Szkíta Birodalom térkép:

szkitia_hun_sztyeppe.jpg

Szkíta Mágusok, a jogarhordozók népének kiáramlása Erdély és a Tisza vidék körzetéből ie 5100. terkep_jogarhordozok.jpg

RÖVIDEN A SZKÍTA FEJEDELMEKRŐL, Királyokról:

1.) Szkíta Fejedelem - Régészeti leletek - Issyk Kurgán

 ( kiállítás tárgyi képekkel: 5 perc video anyag:
https://www.youtube.com/watch?v=Qv3e_9qmBts
A kiállítási anyag gerincét képező tárgyak döntő többsége az Issyk-kurgánból és a Berel mellett feltárt – világviszonylatban is ritkaságszámba menő – lovas temetkezés leleteiből származik, azoknak méret- és anyaghelyes reprodukciója.
A tárlat ízelítőt ad a teljes szkíta kultúrkör leletanyagából, megelevenedik számos lelőhely emblematikus arany és ezüst tárgyegyüttese. A melléjük kerülő Balaton-felvidéki régészeti leletek, valamint a régi történetírók és a szkíták ókori kortárs népeinek leiratai teljes képet adnak az ősi birodalomról. Arzhan II kurgán szkíta fejedelmi sírja rekonstrukciója.

Képek a kiállításról:
Aranyszarvas az övcsatton, Fejedelmi szkíta ruha, Ló díszítése:
kiralyi_szkita.gif
Szkíta Fejedelem Ünnepi öltözetben. Aki az Isteni Ostort tartja az Uralja a Világot. Aranyszarvas motívum az Övön. A csúcsos süveg az Égiekkel való kapcsolatot jelentette.
aranyozott_szkita_viselet_kis_kep_1.jpg

***

2.) SZKÍTA HERCEG: Buddha (ie. 563-483)

Buddha a Szkíta népcsoport saka (sákja) törzséből származott: Sákjamuni Buddha. A Sákják bölcse is (azaz Szkíták Bölcse).

A sákja egy népcsoport volt a Szkítákon belül (i.e. 1750-500), amely Közép-Ázsiából vándorolt le Észak-Indiába. Buddha korában (i.e. 6. sz.) Európát és Közép-Ázsiát a SZKÍTÁK uralták
A sákják közül a legnevesebb Sziddhártha herceg volt, akit a buddhizmus alapítójának tekintenek

A BUDA, Buddha szó jelentése „a felébredett” vagy „a megvilágosodott”.
A buddhizmus világvallás, amely az ősi MAGAD-ha nagyfejedelemség (ma BIHAR, India) területén volt. Buddha anyanyelve MAGAD-hi.

(A Buddha név helyes kiejtése és leírása: Buda, így ejti az egész világ, kivéve a németeket, mi magyarok pedig tőlük vettük át a helytelen kiejtést.)

Érdekesség: Atilla Király testvére BUDA volt, és a Magyar Királyság koronázási fővárosát is BUDA-nak hívták. Fővárosunk: BUDA-Pest.

***

3.) SZKÍTA-Etruszk Királyok
i.e 616 - i.e. 510 között uralkodtak

Az Etruszk Civilizáció eredete mindig a Kárpát Medencére nyúlt vissza - állítják olasz régészeti professzorok régészeti leletek, szob. 

Az Aga-thürsz Szkíták a Kárpát Medence, Erdély térségéből vándoroltak, Olasz földre. Lovas nyilas nép. Írása megegyezik a Székely magyar rovásírással.
Az agathürszök – Hérodotosz ókori történetíró szerint a Királyi Szkíták rokonai voltak. A szkíták szövetségéhez tartoztak.

Mondai Történet: Hargita Király 3 fiát próbatétel elé állították elsőnek Agathyrs (Etruszk), a másodiknak Gélon (Kelták) próbálkozott, de nem jártak sikerrel, majd a legifjabb Scythes (Királyi Szkíták) próbálkozott és teljesítette a próbatételt. Övé maradt az ősi föld Erdély. Az idősebb aga-Thyrs délre vándorolt olaszország földjére és őket ma Etruszk néven ismerjük. A Gelon-Kelták pedig Nyugat-ra vándoroltak, megalapítva a Ny-Európai Kelta Birodalmat.

Aga-Thürsz, Etruszkokról: i.e 7. század
Rómát Etruszk-ok alapítják. Róma első négy királya Etruszk volt.

Etruszk népcsoport név eredete = > Szkíták egyik ága: Agathürsz népcsoport, mely módosult Etruszk névvé.

Prof.Mario Alinei: Etruscans were Hungarians: azaz Olaszországban így tanítják , hogy az ETRUSZKOK MAGYAROK ! Az Etruszk Civilizáció eredete mindig a Kárpát Medencére nyúlt vissza - mondja a professzor:

Video anyag. Riport az olasz régészeti professzorral, 9 perc:
https://www.youtube.com/watch?v=tC0Dedg42HY

Etruszk Királyok Róma élén - Táblázat itt:
https://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3mai_Kir%C3%A1lys%C3%A1g#R%C3%B3ma_h%C3%A9t_kir%C3%A1lya

 

4.) Stonehenge Szkíta Íjász Királya ie 2,300:

Az Íjász Király i.e. 2 300 körül élt, a Kárpát Medencében született és nevelkedett:
az ő magas szintű tudásával függ össze a Stonehenge épülésében megtestesülő magas szintű csillagászati és vallási tudás.

2002-ben öt kilométerre Stonehenge-től, Amesbury mellett rendkívüli régészeti leletre bukkantak.  
Stonehenge Íjász Királyának sírjában mintegy 100 tárgyat találtak, köztük arany tárgyakat. A sír az egész korabeli Európa kiemelkedően leggazdagabb sírja – több, mint tízszer annyi tárgyat tartalmaz, mint az utána következő leggazdagabb ismert sír az egész korai bronzkorban .

Az Íjász Király a Kárpát Medencében született és itt nevelkedett:
Az Íjász Király fogazatának, csontvázának és tárgyainak (két arany fülbevaló vagy hajcsat, három réz kés, kovakő nyílhegyek, homokkő könyökvédők és fazekak) izotópos elemzése váratlan eredményekre vezetett: az Íjász Király nem a későbbi Angliában, hanem Közép-Európában élte le fiatal éveit

Ston­ehen­ge Ki­rá­lya íjász, még­pe­dig rend­kí­vül fej­lett íjat hor­dó íjász volt. nagy ere­jű, messze­hor­dó, vissza­csa­pó íjat hasz­nált, va­gyis re­fle­xí­jat. ->  A REFLEXÍJ a SZKÍTÁK Találmánya volt.

A má­gu­sok a le­gő­sibb ta­ní­tó nem­zet­ség, törzs, két­ség­be­von­ha­tat­la­nul”. „A má­gu­sok a Nap-­kul­tusz pa­pi kaszt­ja” - állítják angol kutatók.
Ha Ston­ehen­ge a Nap-tisz­te­let­hez kap­cso­ló­dik, ak­kor va­ló­szí­nı­leg olyan kul­tú­ra épít­het­te, ame­lyik­nél a Nap-tisz­te­let je­len­tős sze­re­pet ját­szott – va­gyis Ston­ehen­ge-et ép­pen az óko­ri-ős­ko­ri má­gu­sok épít­het­ték! 

Királyi Mágusok ősnépe a Magyar. 
Ha a tu­dós-pa­pok Nap-tisz­te­let­re uta­ló ma­gas arany fe­jé­ket vi­sel­tek, ak­kor va­ló­szí­nűleg  Nap-tisz­te­lők – va­gyis má­gu­sok vol­tak!

Ak­kor te­hát Ston­e­hen­ge Íjász Ki­rá­lya is má­gus le­he­tett!
És ha má­gus volt, és a Kár­pát-me­den­cé­ből ér­ke­zett, ak­kor ... a Kár­pát-me­den­ce már az ős­kor­ban a má­gi­kus kul­tú­ra köz­pont­ja volt!  

 ***

 SZKÍTA ÓCEÁN ÉS SZKÍTA BIRODALOM a térképeken:
Európa és Ázsia 

 szkita_ocean_terkep_1789.jpg

az Északi Sark nézőpontjából . Szkítia és a Szkíta Óceán:

 hyperborea_3.jpg

hyperborea_terkep_1595.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-tudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr3117900137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása