A kőkörök eredete és az emberiség eltemetett őskori civilizációja
2022. augusztus 04. írta: Mandala75

A kőkörök eredete és az emberiség eltemetett őskori civilizációja

Grandpierre Atilla web cikke 1. és 2. rész

Kevesen tudják, hogy Magyarországon sok őskori kőkör található.

Angolszász világban élünk: ...... Stonehenge a favorit . Az angliai kőkörök megkülönböztetett figyelemben részesülnek: sok világhírű tudós, fizikus, csillagász foglalkozott a Nagy-Britanniai kőkörökkel, köztük Fred Hoyle, akinek Stonehenge-ről írt könyve magyarul is megjelent. A brit, német, orosz kőköröknek összesített honlapjuk is van (http://www.lessing4.de/megaliths/hauptteil_start.htm), amelyre egy nemrégen Bulgáriában felfedezett kőkör is felkerült,

............ de amelyen egyetlen magyarországi kőkör -t sem említenek meg !!!

A magyarországiakról tudtommal mindössze egy könyv jelent meg, az is németül, a szerző (Makkay János) kiadásában. Ebből írtam ki a következő kőkör-helyszíneket: Kovadomb (Kárpát-Ukrajna); Iklód; Balatonmagyaród; Hódmezővásárhely-Gorzsa; Tiszapolgár-Csőszhalom; Parác; Szászváros; Felsőlupkó; Füzesabony-Pusztaszikszó; Endrőd; Szolnok-Zagyvapart; Tiszanána; Nitriánsky Hrádok (Felvidék); Szarvas; Balatonmagyaród-Hidvégpuszta; Felsővárca; Bututcheni (Moldva); Bogit-Berg (Ukrajna); Susani (Erdély), Rákos (Erdély), Sarmizegetusa közelében két kőkört is találtak (Erdély). Nemrég újabb kőkört találtak, Kisompolynál, Erdélyben, Gyulafehérvártól nem messze, amely ezer évvel megelőzi Stonehenge-t, és nagyobb is nála.

Vajon mikor érzi feladatának egy-egy magyar tudós, hogy ismertesse ezeket a beláthatatlan jelentőségű kő-emlékeket a nagyközönséggel?

A kőkörök eredete és az emberiség eltemetett őskori civilizációja. 1. rész.

 http://www.grandpierre.hu/site/2005/03/a-kokorok-eredete-es-az-emberiseg-eltemetett-oskori-civilizacioja-1-resz/

A kőkörök eredete és az emberiség eltemetett őskori civilizációja. 2. rész.

http://www.grandpierre.hu/site/2005/04/a-kokorok-eredete-es-az-emberiseg-eltemetett-oskori-civilizacioja-2-resz/

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-tudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr8917900085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása