Szkíta Birodalom
2022. augusztus 02. írta: Mandala75

Szkíta Birodalom

SZKÍTA BIRODALOM

A szkíta nép a magyar nép őse!

Schachenmayert idézve: „Az európai népek tanítómestere a Kárpát-medencei műveltség volt”, azaz a magyarok ősei a szkíta nép!

ARISTOTELES , ókori történetíró (Kr.e. 384-322): "A szkíták népe volt az első, akik közös törvényeik alapján éltek a Földön". A szkíta nép a legősibb a Földön.

Homeros ókori történetíró írja a Szkítákról: „a szkítákat a legigazságosabb embereknek tartja.” Akik nem is merik a fösvénységet és a nagyra vágyást.
Fényvallású nép, békességre törekvő emberek.
Mértékletesek, és becsületesek. Önzetlenek, segítőkészek, türelmesek és nagyon okosok. Rendkívül sok művészt, tudóst és felfedezőt adtak a világ számára.

Szkíta találmányok: lovas íjászat, reflex íj, nyereg, kengyel, páncél.

1.) SZKÍTA BIRODALOM
Európát (Kárpát Medencétől) - Közép Ázsiáig a Szkíták uralták.

Szkíta Birodalom térkép:

szkitia_hun_sztyeppe_kis_meret.jpg

 

2.) Szkíta Fejedelem

- Fejedelmi Szkíta sírleletekről kiállítás 5 percben tárgyi képekkel:
https://www.youtube.com/watch?v=Qv3e_9qmBts

3.) Szkíta - Etruszk Királyok

i.e 616 - i.e. 510 között uralkodtak, Rómában.

Az Etruszk Civilizáció eredete mindig a Kárpát Medencére nyúlt vissza - állítják olasz régészeti professzorok régészeti leletek.

Az Agathürsz Szkíták a Kárpát Medence, Erdély térségéből vándoroltak, Olasz földre. Lovas nyilas nép. Írása megegyezik a Székely magyar rovásírással.
Az agathürszök – Hérodotosz ókori történetíró szerint a Királyi Szkíták rokonai voltak. A szkíták szövetségéhez tartoztak.

Mondai Történet: Hargita Király 3 fiát próbatétel elé állították:  elsőnek a legidősebb próbálkozott Agathyrs, de sikertelenül, a másodiknak Gélon (Kelták), de ő sem járt sikerrel, majd a legifjabb Scythes-nek (Királyi Szkíták) sikerült teljesíteni a próbát, övé maradt az ősi föld Erdély. Az idősebb agathyrs délre vándorolt olaszország földjére és őket ma Etruszk néven ismerjük (Toscana területe és Római régió). A Gelon-Kelták pedig Nyugat-ra vándoroltak, megalapítva a Ny-Európai Kelta Birodalmat.

Agathürsz, Etruszkokról: ie.1200-ie.400 között több hullámban vándoroltak Erdélyi régióból olasz földre.
Etruszk népcsoport név eredete = > Szkíták egyik ága: Agathürsz népcsoport, mely módosult Türsz ->Truszk, majd Etruszk névvé.

 Prof.Mario Alinei: Etruscans were Hungarians: azaz Olaszországban így tanítják , hogy az ETRUSZKOK MAGYAROK ! Az Etruszk Civilizáció eredete mindig a Kárpát Medencére nyúlt vissza - mondja a professzor:

Video anyag. Riport az olasz régészeti professzorral, 9 perc:
https://www.youtube.com/watch?v=tC0Dedg42HY

Rómát Etruszk-ok alapítják. Róma első négy királya Etruszk volt.

Etruszk Királyok Róma élén - Táblázat itt:
https://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3mai_Kir%C3%A1lys%C3%A1g#R%C3%B3ma_h%C3%A9t_kir%C3%A1lya

4.) SZKÍTA HERCEG: Buddha (ie. 563-483)

Buddha a Szkíta népcsoport saka (sákja) törzséből származott. Neve: Sákjamuni Buddha. Nevezték még a Sákják bölcsének is (azaz Szkíták Bölcse).

A sákja egy népcsoport volt a Szkítákon belül (i.e. 1750-500), amely Közép-Ázsiából vándorolt le Észak-Indiába. Buddha korában (i.e. 6. sz.) Európát és Közép-Ázsiát a SZKÍTÁK uralták
A sákják közül a legnevesebb Sziddhártha herceg volt, akit a buddhizmus alapítójának tekintenek

A BUDA, Buddha szó jelentése „a felébredett” vagy „a megvilágosodott”.
A buddhizmus világvallás, amely az ősi MAGAD-ha nagyfejedelemség (ma BIHAR, India) területén volt. Buddha anyanyelve MAGAD-hi.

(A Buddha név helyes kiejtése és leírása: Buda, így ejti az egész világ, kivéve a németeket, mi magyarok pedig tőlük vettük át a helytelen kiejtést.)

Érdekesség: Atilla Király testvére BUDA volt, és a Magyar Királyság koronázási fővárosát is BUDA-nak hívták. Fővárosunk: BUDA-Pest.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-tudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr2217895851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása